BELTÉRI ÁRNYÉKOLÓK

Vestibulum ut efficitur nibh. Integer rhoncus nunc eu massa dignissim molestie. Pellentesque blandit eros vel dolor finibus mattis. Nulla rhoncus hendrerit justo, a aliquam ex blandit quis. Nam odio nisl, scelerisque sed lobortis id, lobortis at ante. Aliquam varius et lacus vel varius. Vivamus efficitur nec massa a faucibus. Nam ut velit tortor. Suspendisse lacinia vehicula nisi, at gravida purus porta et. Cras tristique massa libero.

Érdeklődés

Beltéri roletták

Újra felfedezett árnyékoló. Pedig 25-50 évvel ezelőtt inkább ez volt divatban, ez volt az általánosan alkalmazott konstrukció. Tehát a roletták a belső textil árnyékolók egyik legnépszerűbb típusai, melyek ismét reneszánszukat élik. Rugós, gyöngyláncos, tokozott, eltolható változata is szerelhető. Mára a lakáskultúra nemcsak praktikus, de rendkívül esztétikus meghatározó darabja. Az áttetsző vagy hővisszaverő, esetleg teljes sötétséget biztosító textília forgó hengerre feltekerve vagy leeresztve segíti a belső tér fényszabályozását.

Reluxák

A beltéri árnyékoló szerkezetek leggyakorabbika a tetszés szerinti színekben pompázó fémlamellás reluxa. Szinte bárhová felszerelhető, legyen az szoba, konyha, fürdőszoba vagy iroda. Lehet ablak közé vagy az ablak elé, mennyezetre vagy az ablak tokjára. Mozgatása bowdenes (oldalsó) vagy üvegpálcás (elülső) de motoros működtetésű is lehet. Többnyire aluminium, de acél vagy műanyag, esetleg fa alapanyagból is gyárthtó. A méretek és színek választéka is bőséges. Árfekvése is nagyon kedvező.

Rolók

Papír és textilhatású rolók nemcsak a kinézete esztétikus, de anyaguk is kiváló minőségű. A szerkezeti felépítése megegyezik a rolettáéval (vászon roló), amely textil rolós elven, tengelyre tekeredik fel. pl. a Raffroló ablakdekoráció vízszintes redőkkel, az anyag húzózsinór segítségével göngyölhető fel. Az úgynevezett dupla roló (sávos) alkalmazásakor gyöngylánckezeléssel, szabályozható, hogy mennyi fény szűrődjön be a roló sávjain keresztül. Nádból, bambuszból, fából is készíthető.  

Plisszék

Különleges hangulati hatása, esztétikus látványa, sokoldalú gyakorlati alkalmazási lehetősége és könnyű kezelhetősége miatt igen közkedvelt belső árnyékoló. Legnagyobb előnye, hogy a szokványostól eltérő, a mai épülettervezésben divatos, rendhagyó ívű és alakzatú nyílászáró formák, tetőtéri ablakok és átrium-szerkezetek árnyékolása is megoldható pliszéfüggönnyel. Textilválasztékban lehetséges fény- és hővisszaverő, valamint fényszűrő, több mint 40 féle színárnyalatban.

Szalagfüggönyök

A szalagfüggöny az árnyékolástechnika egyik legkedveltebb terméke, nem csak az irodák, hivatali helyiségek, hanem lakások közkedvelt árnyékolója. Könnyen kezelhető, praktikus, céljának maradéktalanul megfelelő, időtálló lamellás árnyékoló. Nem csak a beáramló fény mértékének szabályozására alkalmas, de mint térelválasztó, üde színfoltja, az enteriőr meghatározója lehet munkahelyének, otthonának.